Menu

Chleb Żytni Tradycyjny

Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Wypiekany jest wyłącznie na zakwasie naturalnym, bez użycia drożdży. W uznaniu jakości otrzymał certyfikat „Jakość i Tradycja”.

Chleb żytni ma dużo biologicznie aktywnych związków, fitoestrogenów o udowodnionym działaniu przeciwnowotworowym. Błonnik żytni sprzyja rozwojowi dobroczynnych bakterii probiotycznych o wyraźnym, prozdrowotnym działaniu. Jest bezkonkurencyjny dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Ponadto ma niski indeks glikemiczny – tak ważny dla osób chcących schudnąć.

Chleb Mleczny Praszkowski

Chleb, który kusi aromatycznym zapachem i apetycznym wyglądem. Wypiekany jest już od ponad 40-stu lat, z użyciem najwyższej jakości mleka. Dzięki temu zachowuje swój niepowtarzalny smak. Dostępny w kilku wariantach: posypywany mąką, makiem lub bez posypki.

Chleb mleczny został wpisany przez marszałka województwa opolskiego na listę produktów tradycyjnych. Zdobył również pierwszą nagrodę w konkursie “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2011 r.

Chleb Biesiadny

Swój wyjątkowy smak zawdzięcza kwasowi uzyskanemu naturalną metodą fermentacji oraz mące pszennej i żytniej najwyższej jakości. Chleb Biesiadny wypiekamy według tradycyjnej i stosowanej od lat receptury. Dzięki swoim niepowtarzalnym walorom smakowym został wyróżniony przez Lożę Ekspertów podczas 25-tej atestacji żywności programu Doceń Polskie, która odbyła się 26 lipca 2017 r. Otrzymał również godło promocyjne i certyfikat “Doceń Polskie”, a także tytuł “TOP PRODUKT”.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz na ich użycie.