Pieczywo

GS Praszka - Pieczywo

Chleb Żytni Tradycyjny

Chleb żytni zawiera dużo biologicznie aktywnych związków, fitoestrogenów o udowodnionym działaniu przeciwnowotworowym. Błonnik żytni sprzyja rozwojowi dobroczynnych bakterii probiotycznych o wyraźnym, prozdrowotnym działaniu. Jest bezkonkurencyjny dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Ponadto posiada niski indeks glikemiczny – tak ważny dla osób chcących schudnąć.
Wypiekany wyłącznie na zakwasie naturalnym, bez użycia drożdży.
Chleb żytni wypiekany w naszej piekarni posiada certyfikat „Jakość i Tradycja”.


 

Chleb Mleczny Praszkowski

Chleb mleczny został wpisany przez Marszałka województwa opolskiego na listę produktów tradycyjnych. Wypiekany jest od ponad 40-stu lat, z użyciem mleka najwyższej jakości.
Dzięki temu zachowuje swój niepowtarzalny smak. Posypywany mąką lub makiem jak również bez posypki kusi aromatycznym zapachem i apetycznym wyglądem.
Zdobywca pierwszej nagrody w konkursie “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2011r.


 


Chleb Biesiadny

Chleb Biesiadny wypiekany jest według tradycyjnej i stosowanej od lat receptury. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza kwasowi uzyskanemu naturalną metodą fermentacji oraz mące pszennej i żytniej najwyższej jakości. Dzięki swoim niepowtarzalnym walorom smakowym, wypiek został wyróżniony przez Lożę Ekspertów podczas 25-tej atestacji żywności programu Doceń Polskie, która odbyła się 26 lipca 2017r. Otrzymał również godło promocyjne i certyfikat “Doceń Polskie” a także tytuł “TOP PRODUKT”.