Pieczywo

GS Praszka - Pieczywo

Chleb Żytni Tradycyjny

Chleb żytni wypiekany w naszej piekarni posiada certyfikat „Jakość i Tradycja”. Zawiera dużo biologicznie aktywnych związków, fitoestrogenów o udowodnionym działaniu przeciwnowotworowym. Błonnik żytni sprzyja rozwojowi dobroczynnych bakterii probiotycznych o wyraźnym, prozdrowotnym działaniu. Jest bezkonkurencyjny dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Ponadto posiada niski indeks glikemiczny – tak ważny dla osób chcących schudnąć. Wypiekany wyłącznie na zakwasie naturalnym,bez użycia drożdży.


Chleb Mleczny Praszkowski

Chleb mleczny został wpisany przez Marszałka województwa opolskiego na listę produktów tradycyjnych. Wypiekany jest od ponad 40-stu lat,z użyciem mleka najwyższej jakości. Dzięki temu zachowuje swój niepowtarzalny smak .Posypywany mąką lub makiem jak również bez posypki kusi aromatycznym zapachem i apetycznym wyglądem