Menu

Sernik wiedeński

Jest to jednym z najpopularniejszych deserów. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza starannie dobranym składnikom. Dzięki temu jest to deser iście królewski.

Najbardziej tradycyjna forma sernika pochodzi z krajów niemieckojęzycznych, stąd często używana nazwa „wiedeński”. Podawany na ciepło lub zimno sprawdza się na każdą okazję.

Nasz sernik wiedeński charakteryzuje się delikatną masą serową z dodatkiem rodzynek, na biszkoptowym spodzie. Całość wykończona cukrem pudrem lub polewą czekoladową.

Rolada Makowa Zapiekana

Rolada Makowa Zapiekana zwinięta na kształt wałka i nadziana masą makową swój wyjątkowy smak zawdzięcza ponownemu, godzinnemu zapiekaniu już po zawinięciu.

Ciasto z makiem jest typowym wypiekiem bez którego trudno wyobrazić sobie wigilijny i wielkanocny stół. Jednak poza okresem świątecznym także ma spore grono zwolenników, które stale się powiększa.

Zdobywczyni pierwszej nagrody w konkursie “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w 2017 r.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz na ich użycie.